Mobil ügyvitel

Az ügyviteli rendszer a vállalkozás hatékonyságát hivatott elősegíteni. Ez tény. Azonban a legtöbb hazai vállalkozásban az ügyviteli rendszer többnyire egy Excel táblázatban kimerül. Sok esetben ez elégséges lehet, de többnyire inkább csak plusz feladatot jelent, és a papírt próbálják meg az Excel nyújtotta lehetőségekkel kárpótolni. Ez is ügyvitel és több mint a semmi, de nem olyan sokkal.

Szerencsére az okostelefonok elterjedésével a mobil operációs rendszerek egyre népszerűbbek lettek azok körében is, akik korábban elutasítottak bárminemű technikai vívmányt és idegenkedtek a számítógéptől. Most már, hogy teljesen testközelbe kerültek az okostelefonok és tabletek egyre több vállalkozó kezdi használni azokat az appokat, melyektől hatékonyságot remél. Az ügyesebb vállalkozók esetében ez nagyon jól működik. Ők már ráéreztek a táblagépek és okostelefonok használatának előnyeire. Nem csak egyszerűen és gyorsan lehet internet bankingolni app használatával, de számtalan az ügyvitelt célzó mobil app tölthető le a store-ok kínálatából.

Egy, az év elején megjelent nagy sikereket elért ügyviteli rendszer a számla kibocsátás területén tud nagyon hatékony segítésget nyújtani, mindamellett, hogy a Számlázó App a kiadások nyilvántartására is alkalmas és egyszerű statisztikai kimutatásokon keresztül mutatja meg a vállalkozás valós pénzügyi helyzetét. Ügyes pénzügyi app is egyben. Érdemes kipróbálni.

De létezhet számtalan olyan terület, ahol az ügyvitel hatékonysága tovább növelhető, akár egy munkalap készítő alkalmazással. Az egyedi igényeknek megfelelő mobil alkalmazás fejlesztése azonban költséges, ezért érdemes körbenézni a Store-okban és ha nincs megfelelő, akkor átgondolni az egyedi fejlesztés nyújtotta előnyöket. A mobil alkalmazás fejlesztés ha nem megfelelően átgondolt, nagyon költséges tud lenni, ezért mindenképp érdemes előre megtervezni minden funkcióját, és azt továbbvíve előáll a vállalkozás egyedi ügyviteli rendszere, mely teljes mértékben testre szabottan áll a cég szolgálatára.