mobilalkalmazás fejlesztés

Mobilalkalmazás fejlesztés

Egyre több szoftverfejlesztő vállalkozás próbál átállni mobilalkalmazás fejlesztés vagy más néven applikáció fejlesztésre. Mivel a legdinamikusabban fejlődő iparról van szó, megköveteli a naprakész tudást, és a háttér tapasztalatot a mobilalkalmazás fejlesztés.
A mobil fejlesztés nem egyszerűen arról szól, hogy le kell programozni egy adott feladot. A mobilalkalmazás fejlesztés egy komplex fejlesztési projekt, ahol a megismert és valós piaci igények alapján kell lefejleszteni egy olyan szoftvert, melyet aztán több millióan is tudnak majd használni. Nagyon fontos, hogy a megjelenés és a használhatóságon legyen a fő hangsúly. Nagyon fontos valamint a robosztus és üzembiztos működés, hiszen senki sem szereti a lefagy a mobilalkalmazás használat közben. A fejlesztés közben ezért kölönös figyelemmel kell lenni a platformok eltérő verzióinak megjelenésére. Persze ezt az Android fejlesztés látja a legjobban, hiszen az Android platform jellemzője, hogy a verziók közt óriási változások vannak. Még iOS esetében egy-két komolyabb változás kövekezett be, az Androidnál ez szinte minden verzióra igaznak bizonyul.
Az iOS fejlesztés esetében talán a legnehezebb az AppStore-nak való megfelelés, hiszen a minőségbiztosítási eljárásuk méltán híres a szigoráról, még az Android fejlesztés esetében ezzel nincs igazán progléma. A mobilalkalmazás fejlesztés nemér véget a mobilalkalmazás publikálásával, ezt követő időszakban is rengeteg fejlesztés vár fejlesztőre, hiszen az új operációs rendszerek és készülékeket is támogatnia kell a mobilalkalmazásnak.