mobilalkalmazas fejlesztes

Mobilalkalmazás fejlesztés

A legtöbb mobilalkalmazás fejlesztés úgy kezdődik, hogy van egy ötletem… Ki mennyiért csinálná meg az appot hozzá? Kimennek az árajánlat kérések, ekkor már a legtöbb mobilalkalmazás fejlesztő olyan kérdésekre kér választ, amit az ötletgazda nem is ért, vagy jön a hoppá érzés, hogy huha erre nem is gondoltam..

A mobilalkalmazás fejlesztés már itt elkezdődik, hiszen meg kell tervezni a mobil appot, úgy mondjuk specifikálni kell. Ez egy rövid összefoglaló, ami az ötlet nagyvonalú leírása. Ebből lehet kiindulni, ez alapján lehet tervezni, és hozzávetőleges költségeket kalkulálni. Nagyon fontos tehát, hogy már az árajánlat kérést egy ilyen specifikációval kezdjük meg.

A követekező nagy lépés a mobil alklmazás fejlesztés során, amikor minden funkciót pontosan meghatározunk, gyakorlatilag darabokra bontjuk a specifikációban megfogalmazottakat. A mobil app attól lehet sikeres, ha minden apró részlet pontos kidolgozásra kerül. Amikor megvannak a tervek, azt követheti a UI vagyis grafikai megjelenés tervezése, mely szintén nagyon fontos kritériumoknak kell megfeleljen. pl. mobil telefonon a hüvejk újjunk mozog, és lehetőleg a vezérlő elemeket könnyű legyen elérni, a betűméretek olyanok legynek, amik a tartalom szempontjából megfelelőek..stb.

Még mindig csak papíron van az ötlet és már eltelt legalább 3-4 hét.. 🙂

Ha érdekel, hogy miként tovább látogass vissza később és folytatom az írásomat a mobil app fejlesztéssel kapcsolatban.

Meteora Linkadatbázis!